London (med Kosmos) 28. maj til 4. juni 2000

Søn 28. maj  Afgang kl. 19.45 fra Kastrup. Med bus fra Heathrow til vores hotel, Casserley Court. Hotellet ligger nydeligt og ser ret pæn og nyrestaureret ud – udenpå. Men mere derom senere.

Man 29. maj  Om formiddagen var vi på new-age udstilling, Mind, Body & Spirit. Det var en stor og spændende messe og vi fik bl.a. taget nogle aura-billeder.

Om aftenen var vi på Appollo Victoria Theatre, hvor vi så Starlight Express.

Tir 30. maj  Om formiddagen besøgte vi London Buddhist Society, hvor vi hørte lidt om buddhistisk tradition og filosofi.

Om eftermiddagen tager vi en lille slentretur gennem Covent Garden og ser på livet her. Her er masser af spændende butikker og vi sætter os og hører klassisk musik og opera midt i det hele.

Om aftenen besøger vi Radhna Krisna Templet i London. Her hører vi om hinduistisk filosofi og levevis og om deres særlige Krisna-bevidsthed. Vi får prøver på deres indiske musik og deltager i fælles mantrasang. Bevægelsen har 30-40.000 tilhængere i Storbritanien.

Ons 31. maj  I dag kører vi i bus ud af London, for vi skal bl.a. besøge det smukke Stansted Hall, spiritualisternes højsæde. Her er der hele året igennem kurser og vi dumper ind denne onsdag og deltager i deres formiddags- og eftermiddagsprogam. På vejen kigger vi lige på Stone Henge og Avebury. Begge menes bygget ca. 2600 år BC, Stonehenge

måske lidt ældre, men ombygget adskillige gange over de næste 1700 år. Stonehenge har været dedikeret til solen og månen, mens Avebury har været forbundet med store menneskelige temaer som frugtbarhed, liv og død

Herefter kører vi tilbage til London for at besøge verdens største spritualistiske center, SAGB – Spiritualist Association of Great Britain, hvor mere end 180.000 mennesker om året booket sig ind til clairvoyance, demonstrationer og healing. Her hørte vi først om historien bag centret og senere fik vi clairvoyance af 2 dygtige medier.


Tor 01 jun
  Vores hotel, som så så pænt ud udenpå, har vist sig at være mildest talt elendigt indvendigt. I vores værelse er en hylde til TV'et forlængst faldet ned og fjernsynet er så bare stillet på en komode i nærheden. Der er store skjolder på loftet og belysningen over sengen er et neonrør. Det værste er dog, at badning foregår ved hjælp af et stetoskop-lignende bruserarrangement, som med kopattekopper sættes på den varme og kolde hane. Hvis man bare skruer det mindste op for vandet, så ryger kopattekopperne af. Og ikke nok med det; dette ufatteligt ringe arrangement skal man også passe på, for rengøringspersonalet inddrager det, så man må i receptionen og hente et nyt sæt. Det gør de nok, fordi der er mangel på dem, så der faktisk ikke er nok til alle.


Fre 02 jun
  Besøg i en lille smuk spiritist-kirke på Pembridge Place. Der var 3 medier, som demonstrerede deres psykiske evner på os og efter frokost havde vi en meget dygtig psykisk

kunstner, Ivor James, som tegnede afdøde og kom med budskaber fra dem. (se evt. https://www.psychicbookclub.com/medium-ivor-james )


 

 

Lør 03 jun  Vi besøger et af Londons flotteste hindutempler, Shri Swaminarayan Mandir. Det er det største tempel udenfor Indien og bliver kaldt ’verdens 8. vidunder’. Frokost i deres Saya-café.

Eftermiddagen var fri, og den benyttede vi til at besøge The Millenium Dome, som rummede en stor udstilling i anledning af årtusindskiftet. Der var rigtig mange spændende udstillinger.

Vi så en stor ca. 10m høj drengefigur, som var meget detailleret lavet, næsten levende, bare i overstørrelse. Den er senere købt af Århus kunstmuseum, AROS, hvor vi også (senere) er stødt på den.

Vi deltog også i en slags teaterstykke, som endte med at publikum vandrede op på scenen, som viste sig at åbne sig i en bagvedliggende have, som man så gik ud i og derved forlod forestillingen.

Et andet sted var der opbygget en hel menneskekrop, som var så stor, at man kunne gå ind i den. Herinde kunne man opleve hvordan hjertet slog og man oplevede ophidselsen over et trafikuheld, som det store menneske overværede. Man så bagfra så at sige, hvordan øjet virkede. Det var fantastisk godt lavet.

Tiden løb helt fra os og vi måtte styrte tilbage til vores hotel for at følges med de andre ud til en aftenudflugt. Den gik til et af Londons mange små hyggelige cabaret-teatre, som viste en meget hyggelig og meget engelsk forestilling, som også indvolverede publikum.

 

Søn 04 jun  I dag skal vi hjem, og vi har allerede pakket kufferterne, så de er parate, men inden da kom vi på en smuk sejltur i kanalerne. Vi sejlede i en traditionel designet og udsmykket ’narrowboat’ med vejrbeskyttelse for sol mm. gennem Regents Canal, gennem en sluse, gennem Zoo, Snowdon Aviary, Regents Park, Blow-up-Bridge, Marylebone Wide, Maida Hill Tunnel, Brownings Island og Little Venice. Det var en fantastisk tur.

Hjemme ventede en bus, som kørte os til Heathrow. Afgang kl. 14.15. Ankomst Kastrup kl. 17.15. En dejlig uge var fløjet afsted og vore oplevelser kunne mageligt fylde mindst 2 uger.