Barcelona 4 – 7. februar 2022

 

Fre 04   Endelig ud at rejse igen. Vi kombinerer Mia’s fødselsdag og en aften på Camp Nou for Jonas og Jacob med en tur til det dejlige Barcelona, da Mia er på job hernede allerede. Vi har jo været i Barcelona i 2016, og vi besøger på denne tur mange af de samme steder igen. Der kan derfor sagtens stå en længere redegørelse for de enkelte steder under rejsen Barcelona1016.

Op tidligt kl. 5.30. Hentet af Jacob og kørt til Greve 40, hvor en stor taxa allerede ventede for at køre os til lufthavnen. 11.45 landede vi i Barcelona, hvor vi tog toget til vores hotel: Barceló Sants, som lå lige klods op af stationen Sant Barceló. Her stødte Mia til os, så vi nu var fuldtallige. Stor gensynsglæde. Da vi havde fået vores værelsesnumre. Fik vi besked på at stille 10 min. senere, klar til afgang.

Efter en hurtig frokost på en fortovsrestaurant nær hotellet, tog vi metroen ind til den store Columbussøjle, som står, hvor havnen og Ramblaen mødes.


        
      

Så kiggede vi lidt på lystbådehavnen og på Mia’s bro og spadserede derefter op ad Ramblaen og nød det gode vejr og den gode stemning, der altid er her – også selv om temperaturen ’kun’ var 15 grader. Området kaldes det gotiske kvarter, ikke mindst pga. flere Gaudi-palæer, som vi kigger på senere. Mia havde også fundet en seværdighed, som vi ikke selv havde set. Det var de sørgelige rester af et tempel fra romertiden, nærmere bestemt ca. 1. århundrede BC under kejser Augustus. Ja, den Augustus fra juleevangeliet. Det sørgelige bestod af 3 søjler og en overligger, som havde udgjort et hjørne af et stort tempel.

Vi gik også igennem Det jødiske Kvarter, der er tydeligt ældre end det gotiske med smalle, skumle gader. Herefter fandt vi tilbage til Ramblaen igen og fulgte den det sidste stykke til Catalunya-pladsen. Nu var vi ved at være trætte og drog ind på en café på hjørnet. Således styrket af en dejlig, tiltrængt kop kaffe, besluttede vi, at tage hjem til Mia og se hendes bosted og derefter spise tapas i området – og så hjem.

Mia bor sammen med 3 andre piger i en lille lejlighed. Vi snakkede lidt med den brasilianske pige, der som den eneste var hjemme, og hun var meget sød og imødekommende.

Der var en hel gade med tapas-restauranter og Mia valgte en, hvor vi fik et dejligt måltid.

Nu var vi virkelig trætte og havde gået over 10 km, så alle var klar til at tage metroen hjem og beslutningen om at sove længe i morgen faldt i rigtig god jord.

 
Lør 05   Vi mødtes ved morgenbordet kl. 9, et fint morgenbord var det og vi begyndte allerede her at fejre Mia's fødselsdag.  Men derefter tog hun over og i hurtigt tempo fik vi set Casa Batllò (bemærk at to ll’er udtales som j – altså [Batjò]) og Casa Mila, hvor sidstnævnte var tilgængelig, så den vi var inde og se. Casa Batllò lå side om side med to andre huse, som senere var bygget af hver sin arkitekt og de konkurrerede om hvem, der byggede det flotteste hus, altså et, der var flottere end Casa Batllò


Casa Mila blev lidt hånligt kaldt La Pedrera, ’Stenbruddet’ og folk ville ikke bo i området, fordi de syntes, det var grimt, men nu er det blevet attraktivt og huspriserne er skyhøje. Bygningen kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1984.


Efter frokost, som blev indtaget på en nydelig italienerrestaurant, Fratellia Bufala, drog vi videre til Palau de la Musica de Catalunya, hvor man kunne komme ind og se koncertsalen for et mindre gebyr (Jeg havde ellers truet med, at vi skulle til koncert om aftenen og høre Mozarts klaverkoncert nr. 21 bare for at få den flotte koncertsal at se, men det blev så ikke nødvendigt (og jeg kan jo høre Mozart derhjemme). Salen var fantastisk flot og uforglemmelig. Jeg tror alle var glade for, at de fik set den.


          
              


Vi så også den spændende kirke Santa Maria del Mar, kendt fra Ildefonso Falcone’s Havets Katedral. Den var dog under restaurering, så man kunne kun stå i indgangspartiet. Se evt. billeder på Barcelona2016-turen.

Sidste punkt på dagens program var La Sagrada Familia. Billetter var bestilt i forvejen, så det gik nemt med at komme ind. Den var mindst lige så flot som sidst. Der var midten af kirkerummet afskærmet, men det var nu fjernet, så man kunne se det flotte kirkerum i sin helhed – meget betagende. Vi skulle også have været nede og se krypten, hvor Gaudi ligger begravet, men her var gudstjeneste, så vi den fik vi ikke set i denne omgang.


Aftensmaden og Mia’s fødselsdagsmiddag foregik på en særlig restaurant, Flax & Kale, som udelukkende serverede vegetar/veganer-mad. De havde en hel bog fuld af retter, så Jette havde for en gangs skyld masser at vælge imellem. Det hele var veltillavet og smagte fint, så det var noget af en oplevelse. Mia er i det hele taget en fin turguide, som fortjener stor ros. Desværre fik Silja et ildebefindende, da der var cashewnødder i en af retterne, og det resulterede i, at hun sammen med Gitte straks måtte tage hjem. Det varede dog ikke ret længe, før vi andre også tog toget hjem og for mit vedkommende et dejligt bad og dagbog og zzzzzz.

 


Søn 06    Morgenmad igen kl. 9 og god tid til det, så vi kom lidt senere af sted end normalt. Vi tog metroen ud til Nationalmuseet, hvor der i øvrigt var gratis adgang i dag. Her genså vi det kæmpestore trappesystem op til museet, og en rundtur i museet viste, at alt var ved det gamle her. Vi fik dog denne gang fundet vej til taget, som havde en flot panorama-udsigt over hele byen. Udenfor igen gik vi rundt om museet, forbi det olympiske stadion fra 1992, en rundtur i en af parkerne her, og landede til slut foran indgangen til museet igen. Nu var vi ved at være godt trætte og tænkte kun på en stol og en øl, og det ønske fik vi også opfyldt efter at have slæbt os ned ad alle trapperne, for ovre til højre lå en gammel tyrefægterarena, der nu til dags var indrettet til indkøbscenter. På toppen af den lå flere restauranter og her fik vi så frokost og en dejlig tiltrængt øl. Her kunne vi så slappe af medens Jacob og Jonas drog afsted mod Camp Nou, hvor de skal til fodboldkamp: Barcelona – Atlético Madrid.


 

Vi skulle den modsatte vej, nemlig til Palau Güell. Da vi kom derind, viste det sig, at der var stor tilstrømning fordi det var gratis, så man skulle have haft bestilt billetter 3 dage i forvejen.

Så var det også lige meget… og vi tog toget hjem til hotellet, hvor vi slog os ned i baren, pigerne med en øl og et slag kort og jeg med en cappuccino og min computer, så jeg kunne få ajourført dagbogen. Sjovt nok sad vi lige ved et stort TV, som viste kampen, som Jacob og Jonas var inde og se (men det er vel bedre at være der selv...eller hvad?)Vi orkede heller ikke at gå mere ud (vi har da også gået 10 km om dagen de sidste 3 dage), så vi klarede os med hotellets begrænsede menukort og det var også fint.
 


Man 07   Hjemrejsedag. Øv, vi var lige ved at vænne os til Barcelona og der er også meget mere at se endnu.


Men det må jo så blive en anden gang – måske lidt senere på året. Vi havde en lang rejsedag for os, vi skulle være i lufthavnen kl. 12, flyve kl. 14 til (desværre) Oslo og derfra til København, hvor vi landede kl. 20. Her ventede den store taxa os igen og bragte os fint til Greve 40, hvorefter Jacob kørte os det sidste stykke. Barcelona er en dejlig by og den kunne vi sagtens finde på at besøge igen.